Welcome to the Forum Archive!

Years of conversation fill a ton of digital pages, and we've kept all of it accessible to browse or copy over. Whether you're looking for reveal articles for older champions, or the first time that Rammus rolled into an "OK" thread, or anything in between, you can find it here. When you're finished, check out the boards to join in the latest League of Legends discussions.

GO TO BOARDS


Game crashes on startup?

Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-19-2011

hey all i'm running a celeron 420 1.6ghz and an integrated graphics from Acer. i believe it's called the SIS 'S3' and i believe it's sharing RAM. i have 1GB of DDR2 RAM.

the machine works fine when i'm in the store and chatting and the load time is fine, but when the game starts the PC will freeze and i need to reboot it manually because it won't respond via mouse.

i just updated the video driver.

is there anything else i can do?

thanks


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-19-2011

bump


Comment below rating threshold, click here to show it.

MissHollymonster

Recruiter

01-19-2011

Can you post your dxdiag?

Hit windows key+R
Type dxdiag and hit enter
Click "save all information" and save the file
On this forum click "go advanced" and post the file.

Thanks!


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

thanks. do i get dxdiag when it happens or before? i dont think i can get it afterward because it crashes the whole PC.


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

is there any way i can send it to you without everyone here seeing it?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Aregionius

Senior Wrenchman

01-20-2011

You can try running through these fixes,

Before I enter a match, everything goes black/game doesn't start
1. Your graphics card might not support Shader 2.0 - I.E. get a new graphics card
2. Make sure your computer meets the minimum requirements to play (http://kb.leagueoflegends.com/questions/14/System+Requirements)
3. Make sure that your monitor resolutions are set correctly (http://kb.leagueoflegends.com/questions/30/Out+Range+Errors%2C+Black+Screens%2C+and+Game+Resolution)
4. If you can't get iin, you can also change your resolutions outside of the game (http://kb.leagueoflegends.com/questions/30/Out+Range+Errors%2C+Black+Screens%2C+and+Game+Resolution)
5. Change your Anti-Alias settings (http://kb.leagueoflegends.com/questions/32/Advanced+Graphics+Troubleshooting)

My guess would be your integrated graphics card is either not new/powerful enough to run the game or the shared memory for your integrated graphics is bringing your ram below the minimum requirements.

Your processor also does not meet the minimum requirements to play.


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

ok, just attached it.


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

ya, i know it doesnt meet the minimum req's but i was wanting to try out 3v3


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

bibump


Comment below rating threshold, click here to show it.

DontTazeMeBr0

Senior Member

01-20-2011

okay my game.cfg now reads:

[Performance]
PerformanceTestScore=4961.2490
[General]
SystemMouseSpeed=20
UserSetResolution=1

i added the last line. can i add anything else? i don't mind running the game on very low settings, or even windowed mode.