Welcome to the Forum Archive!

Years of conversation fill a ton of digital pages, and we've kept all of it accessible to browse or copy over. Whether you're looking for reveal articles for older champions, or the first time that Rammus rolled into an "OK" thread, or anything in between, you can find it here. When you're finished, check out the boards to join in the latest League of Legends discussions.

GO TO BOARDS


Slow response time

1
Comment below rating threshold, click here to show it.

Timm4y

Junior Member

09-24-2009

Everything seems fine except it seems slow when i start up a game and when i want to leave the game. Takes approximately 30 seconds for the load screen to pop up after a launch. Once it's launched it works great no crashing etc. Then when the game ends it takes a minute for it to actually close out of the screen. When i come out i assume the LoL launcher should still be there but it isn't. So i have to run the launcher every time i exit and want to play again. Not sure if there has been issues reported about this already. I've looked but haven't been able to come across anything. Also attached a dxdiag to help in any research.

Thanks for the help,
Timm4y


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

09-25-2009

Overall from what I am seeing I dont have a good reason for the slowness at the beginning and end of games. As for when you exit the game make sure you check your icons in the bottom right in the taskbar. I get this all the time where PvP.net doesnt maximize when the game ends.

The only additional thing I can recommend is a potential driver update. go to http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

The only other thing that has me scratching my head, but I doubt its related, is it looks like you have 8 gig ram and a 32 bit OS. Is that correct?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Timm4y

Junior Member

09-25-2009

No it's a 64 bit system. Think i ran the dxdiag in 32 bit mode though which is why it's in there that way. I will check the icons to double check but i'm pretty sure they were running at maximum.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Timm4y

Junior Member

09-25-2009

Here's the 64 bit version of the dxdiag


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

09-25-2009

with all of the recent updates users with unrelated issues have found that disabling the antivirus seems to resolve their problem. may be worth a try here.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Timm4y

Junior Member

09-28-2009

So after taking some time to actually be able to sit down i figured it out. It was a backround process for my video card.


1