Welcome to the Forum Archive!

Years of conversation fill a ton of digital pages, and we've kept all of it accessible to browse or copy over. Whether you're looking for reveal articles for older champions, or the first time that Rammus rolled into an "OK" thread, or anything in between, you can find it here. When you're finished, check out the boards to join in the latest League of Legends discussions.

GO TO BOARDS


Always have to hit retry

Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-16-2011

I've been getting this problem for awhile now (starting happening a couple patches ago, may not be related) where I always have to retry to connect the to game when it starts. It seems I'm not the only one with this problem either.

At first I thought it was a simple blocked port that needed to be opened, but after opening all the required ranges I still got the error. Eventually I just set my computer as the DMZ server on the network for troubleshooting.

I've ran the firebind test several times and it always fails because of a single port, but the port that fails changes every time the test is run. I imagine this is probably just because of a simple timeout error (or [d]dos protection?) after scanning so many ports.

example:
test1- "UDP ports 5336 failed due to a PAYLOAD_TIMED_OUT_ON_RECV condition."
test2- "UDP ports 5095 failed due to a PAYLOAD_TIMED_OUT_ON_RECV condition."
test3- "UDP ports 5337 failed due to a PAYLOAD_TIMED_OUT_ON_RECV condition."

and so on...

My current network configuration is pretty standard. I have a 6Mbit DSL connection through a D-Link DSL-520B modem. This is then connected directly to a NETGEAR WPN824 wireless router. The computer in question is connected to the router through ethernet, so no wireless problems. I'm using the on-board Realtek gigabit ethernet on a GIGABYTE EP45-UD3P motherboard. The only thing I haven't tried is connecting directly to the modem, but I fail to see why it would stop working when it has been working since LoL came out and have not done so.

I'm willing to give any logs that may help diagnose or run any test that is relevant.
Any help is appreciated.

EDIT:
May have found a bit more information that could possibly help. I took a look around the logs and came upon what is happening while it is waiting for the game to launch until it says connection error. Taken from the Maestro(?) log under "League of Legends\RADS\solutions\lol_game_client_sln\releases\0.0.0.73\deploy"

000002.172| 79864.0000kb| 0.0000kb added| WARN| r3dFileImpl: Can't open F:/Riot Games/League of Legends/RADS/solutions/lol_game_client_sln/releases/0.0.0.73/deploy/data/menu/IMEConfig.xml (from file (null))
000002.184| 80264.0000kb| 400.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000002.284| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000002.284| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000002.284| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000002.384| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000002.384| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000002.384| 80264.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping

---This goes on until (30 seconds of timeout until I get into the loading screen)

000031.887| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000031.887| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000031.987| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000031.987| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000031.987| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000032.087| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000032.087| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000032.087| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000032.187| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000032.187| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000032.187| 80160.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Timeout while waiting for client ID
000040.433| 80872.0000kb| 712.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000040.533| 80872.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000040.533| 80876.0000kb| 4.0000kb added| ALWAYS| Disconnected
000040.533| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000040.533| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000040.633| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000040.633| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000040.633| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000040.733| 80876.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000040.733| 80880.0000kb| 4.0000kb added| ALWAYS| Connected
000040.733| 80880.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000040.733| 80880.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Received client ID
000040.733| 80880.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Started Init render

Then the game begins to load and spawn champions and whatnot.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nirgali

Junior Member

09-16-2011

I have this issue. Have you customized the game at all? I tried to adjust UI settings.

[CODE]000003.236| 81012.0000kb| 13896.0000kb added| ERROR| RADS::Common::CRT::fopen_s: ("D:/Riot Games/League of Legends/RADS/solutions/lol_game_client_sln/releases/0.0.0.73/deploy/data/menu/IMEConfig.xml", "rb&quot failed: No such file or directory
000003.236| 81012.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::FileUnmanaged::FileUnmanaged: The handle that was passed to the API has been either invalidated or closed.
000003.236| 81012.0000kb| 0.0000kb added| NONE| RADS::API::Impl::FileUnmanaged::FileUnmanaged: Failed to open "D:/Riot Games/League of Legends/RADS/solutions/lol_game_client_sln/releases/0.0.0.73/deploy/data/menu/IMEConfig.xml".
000003.236| 81012.0000kb| 0.0000kb added| WARN| r3dFileImpl: Can't open D:/Riot Games/League of Legends/RADS/solutions/lol_game_client_sln/releases/0.0.0.73/deploy/data/menu/IMEConfig.xml (from file (null))
000003.269| 81336.0000kb| 324.0000kb added| ERROR| RADS::Common::FileSysHelper::ReadFileBlockIntoBuffer: fread failed
000003.270| 81336.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::FileManagedCompressed::FileManagedCompressed: Failed to read file from archive
000004.157| 82456.0000kb| 1120.0000kb added| ERROR| Crash Occurred[/CODE]


Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-16-2011

No, I have not modified any files or the GUI. I've even reinstalled the game twice for other reasons (reformat) and it didn't affect the problem at all. I'd also like to clarify that the game doesn't crash or not load, just that I have to always retry to connect.


Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-16-2011

Bump

Going to include a couple logs before I quit checking this post til tomorrow.


Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-17-2011

bring
up
my
post

EDIT:
Some screenshots of my modem/router port forwarding configuration.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Zrael

Senior Member

09-17-2011

same problem, started at the talon patch i believe.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nirgali

Junior Member

09-20-2011

is there a solution yet?


Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-20-2011

Haven't gotten anywhere yet. I think tomorrow I'm going to try a different router and then without a router at all. If that doesn't work, I'm not sure where to go after that.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Vrokoglou

Junior Member

09-23-2011

I've been getting this error for years.

I've got the exact same line in the log file:

Quote:

000032.502| 98952.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Sleeping
000032.602| 98952.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| Start processing App Update
000032.602| 98952.0000kb| 0.0000kb added| ALWAYS| End processing App Update
000032.602| 98952.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Timeout while waiting for client ID

Have to keep pressing retry in order to join any game.
Unfortunately riot hasn't answered in any of the similar threads on forums on any region!

BTW The replays recorded using lolrecorder won't work cause of this error

It should be router/connection related and not the PCs one since a pal brought a laptop that worked fine with his router and got the same error with my router.

I've tried everything : DMZ settings firewalls ports DNS wifi changes but completely nothing works


Comment below rating threshold, click here to show it.

StarCom

Member

09-23-2011

I've tried a different model of router, and without a router at all, still no luck. This is the other thread i'm posting in as well...

Quote:
http://na.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1238109