Multitude of errors!

Comment below rating threshold, click here to show it.

Sheik Steampunk

Junior Member

10-29-2009

Hi.
I've been experiencing quite a few errors ever since I downloaded and started playing LoL.

1) Even though I've added LoL to my firewall's trusted programs list, I still can never open it until I fully disable it (I'm using Comodo firewall.)

2)I read of people having problems while choosing their Champions. I cant even do that! When I click play -> practice -> and so on, just before I can get to the Champion select screen, I get a Maestro Error. Everytime. But I can see the timer before the game starts, and if I dont click on the 'OK' when the error appears and the countdown ends, the game starts and I get some random Champion. This sometimes occurs through my profile screen as well when I'm viewing Champions/Spells/Masteries etc. Also happened the one time I actually joined a game that someone hosted - the second the Champion select screen came up it showed me the error.

3)After above said game starts, and finishes, the program crashes. So I need to manually restart LoL.

Here are all the logs requires (hope I haven't missed on anything)


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

10-29-2009

Sheik, do you have the exceptions to applications or ports?

ports 8370 - 8400 are used for maestro communication. I believe its TCP, but I am not 100% sure.

Try opening that range for both in and outbound. Its process to process talking so I am not sure if there is a specific profile you need to setup. Unfortunately I am unfamiliar wit comodo.

Also try disableling your anti-virus while you play.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Sheik Steampunk

Junior Member

10-29-2009

Quote:
Originally Posted by reapermaster View Post
Sheik, do you have the exceptions to applications or ports?

ports 8370 - 8400 are used for maestro communication. I believe its TCP, but I am not 100% sure.

Try opening that range for both in and outbound. Its process to process talking so I am not sure if there is a specific profile you need to setup. .
Well I just tried that on Comodo, and I was able to define a port set so I will try launching the game again and lets see how it works.

But what about the recurring Champion select screen error?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Sheik Steampunk

Junior Member

10-29-2009

Quote:
Originally Posted by Sheik Steampunk View Post
Well I just tried that on Comodo, and I was able to define a port set so I will try launching the game again and lets see how it works.

But what about the recurring Champion select screen error?

I tried with the port settings as you suggested. No change at all. Fresh logs attached.


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

10-30-2009

im gonna have to leave it to riot to interpret the logs on that one. I have an idea.... but not sure I am correct.

If you are using a wireless connection try going wired....


Comment below rating threshold, click here to show it.

Sheik Steampunk

Junior Member

10-30-2009

No, im not on wireless Thanks mate! Hope Riot can help me out on this one