Error code 404...?

First Riot Post
12345 ... 6
Comment below rating threshold, click here to show it.

Nayuki

Senior Member

09-13-2009

09/14/2009 00:50 [INFO] Add App[League of Legends Launcher] Exe[C:\Riot Games\League of Legends\lol.launcher.exe] to Windows Firewall
09/14/2009 00:50 [INFO] Patcher_AddPackage([LOL.Beta.Launcher],[http://hwcdn.net/h2f4b5v4/cds/patcher/lol/],[C:\Riot Games\League of Legends\]) successful
09/14/2009 00:50 [INFO] Attempt to retrieve package [http://hwcdn.net/h2f4b5v4/cds/patcher/lol/LOL.Beta.Launcher.package]
09/14/2009 00:50 [WARNING] Error retrieving [http://hwcdn.net/h2f4b5v4/cds/patcher/lol/LOL.Beta.Launcher.package] ErrorCode 404
09/14/2009 00:50 [INFO] Attempt to retrieve package [http://hwcdn.net/h2f4b5v4/cds/patcher/lol/LOL.Beta.Launcher.package]
09/14/2009 00:50 [WARNING] Error retrieving [http://hwcdn.net/h2f4b5v4/cds/patcher/lol/LOL.Beta.Launcher.package] ErrorCode 404

I have not seen anyone offer this problem yet, only error code 950s. I am new to the game and just trying to patch it from nothing currently and it always hangs up at "Retrieving version information" and gives me that log.

Help...

Edit: I have attempted the manual patches but not quite sure how to do them properly...and not sure it'd help.


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

09-14-2009

try disabling the windows firewall service and see if the issue is resolved
Click start -> run
type in services.msc
click Ok or hit enter
scroll to the bottom of the list and select the service and select stop.
Launch the game and see if your problem is resolved.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nayuki

Senior Member

09-14-2009

Afraid that didn't stop the errors.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Jesse Perring

NOC Technician

09-14-2009
1 of 2 Riot Posts

Try the above solution.

If you're running Vista or Windows 7, make sure the install path is not in the Program Files directory. Also make sure IE security settings are set to medium-high or medium.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nayuki

Senior Member

09-14-2009

Umm, I -did- try the above solution, as I said. Also my IE settings are set as low as possible.

Edit: And am running XP with the folder located in the C drive. Ended up copying a friends fully patched copy but it still gives the same error.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Jesse Perring

NOC Technician

09-14-2009
2 of 2 Riot Posts

Do you have another firewall possibly blocking the connection?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nayuki

Senior Member

09-14-2009

I don't have any firewall programs running, no - my port forwarding is acting a bit funny on my home connection but at the place I was originally playing the network had the ports open.


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

09-14-2009

Which version of windows are you running?
Which version of Internet explorer?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Nayuki

Senior Member

09-14-2009

XP Professional SP 3
IE 8

Edit: Heh, if I can't get it working in a couple hours may just try formatting and see if it'll work from a clean system - and watch it be some router issue or something and still not work >.>


Comment below rating threshold, click here to show it.

reapermaster

Senior Member

09-14-2009

before you try a format do the following
If you are running any Anti Virus - disable it (testing only, dont do permantly)
If you have a content filter installed such as netnanny or content watch - disable it
disable Windows defender
Ensure that your antivirus doesnt include a firewall with it.
In IE 8 go to tools -> internet options -> advanced -> reset, reset all options. Please note this will remove any saved credentials and passwords. After the reset close down IE and all processes associated with it.

IF this resolves your problem it would be helpful if you went through and re-enabled everything 1 at a time and see if it breaks the game again. If it does break it, disable it, test again. If you find the problem it would program it would be great if you posted your results


12345 ... 6